Arama Sonuçları...
Makina Mühendisliği Bölümü eğitim, araştırma ve bakım hizmetleri yanında fakülte ve üniversiteye hizmet veren bir eğitim laboratuvarına sahiptir. Öğrenciler ve araştırma yapanlar eğitim atölyesinin olanaklarını kullanarak çeşitli üretim tekniklerininin uygulamalarını görür, kullanır ve derslerdeki proje çalışmalarında yararlanırlar. Eğitim Atölyesinde torna, freze, taşlama ve matkap tezgahları, motorlu testere, merdaneli bükme ve makas makinası bulunmaktdır. Ayrıca, eğitim atölyesind çeşitli kaynak makinaları vardır. Atölyede bulunan teçhizatların listesi ve sayıları şu şekildedir:
Metal işleme
Bükme ve kesme tezgahları
Kaynak makinaları
Bu laboratuvarın temel amacı bilgisayar kontrollü takım tezgâhları (CNC) ve endüstriyel kontrol alanlarında en yeni araçların kullanımını ve gelişimini tanıtmak ve parça programlaması ve programlanabilir mantık denetleyicilerinin (PLC) programlanmasının temel ilkelerini öğretmektir.
Laboratuvar bir adet dört eksenli endüstriyel CNC torna, bir adet masa üstü dik işleme tezgâhı, bir adet servomotor denetim sistemi ve bir adet PLC’li fabrika otomasyon eğitim setinden oluşmaktadır.
Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı akışkan mekaniği, akışkan dinamiği ve hidro mekanik konuları ile ilgili deney olanaklarına sahiptir. Laboratuvar, ME 305 Akışkanlar Mekaniği dersi ile bir arada kullanılır. Laboratuvar da aşağıdaki deney olanakları bulunmaktadır.
Reynold Deney Modülü: Laminer ve türbülanslı akımların görsel uygulaması.
Akış Ölçme Teçhizatı: Bernoulli denkleminin ve sıkışmayan sıvıların venturi ölçer, akışkan debi ölçer (orifice plaka) ve rotometre ile ölçüm yöntemlerin tanıtılması ve uygulaması.
Borularda Enerji Kaybı Test Modülü: Boru şebekelerindeki dirsek ve büyük çaplı bükülmelerde basınç kayıplarının ve K değerlerinin karşılaştırılması
Borularda Sürtünme Kayıpları Test Modülü: Laminer ve türbülanslı akımlarda küçük çaplı borularda sürtünme kayıplarının doğrudan ölçülmesi.
Seri ve Paralel Pompa Test Modülü: Bir pompanın veya iki pompanın seri ve paralel kullanılması durumunda performanslarının incelenmesi ve çıkış basıncının ölçülmesi.
Malzeme Analiz Laboratuvarı, lisans öğrencilerine malzemelerin mekanik ve morfolik özelliklerinin incelenmesi imkanını sunmaktadır. Laboratuvarda bir atomik kuvvet mikroskopu, evrensel sertlik ölçüm cihazı ve bir kül fırını bulunmaktadır. Buna ek olarak, İnşaat Mühendisliği Laboratuvarı'ndaki evrensel test makinesi, makine mühendisliği derslerinde deneyler için kullanılmaktadır.
Atomik Kuvvet Mikroskobu: Atomik Kuvvet Mikroskobu nanometre düzeyindeki çözünürlüğü ile optik tekniklere göre 1000 kattan daha iyi çözünürlüklü bir kuvvet mikroskobudur. Atomik kuvvet mikroskobu hava ya da sıvı içerisinde görüntü alabilmektedir. Bu cihaz Makina Mühendisliği Bölümü' nde ME 306 İleri Malzeme Bilimi ve ME 460 Nano Malzemeler ve Nano Teknoloji derslerinde yapılan deneylerde kullanılmaktadır.
Evrensel Sertlik Ölçüm Cihazı: Sertlik Ölçüm Cihazı Rockwell, Brinell ve Vickers yöntemlerini kullanarak malzemelerin sertliğinin ölçülmesinde kullanılmaktadır.
Kül Fırını
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..